Kalmarhemstudent Kalmarhem

El

Elleverantörer och avtal

Du som inte har el som ingår i din hyra eller individuell mätning av el i din lägenhet behöver du se till att du har två elavtal – ett avtal med en elnätleverantör samt ett avtal med ett elhandelbolag.

Elnät - Kalmar Energi eller EON

Elnätsleverantör har du ingen möjlighet att påverka utan det beror på vart du bor. Anmälan till din elnätsleverantör gör du själv så fort du har signerat ditt kontrakt. I Kalmar tätort ansvarar Kalmar Energi för elnätet medan EON ansvarar för Lindsdal, Ljungbyholm, Rinkabyholm och Smedby.
 

Elhandel - du väljer själv

Elhandelsbolag väljer du däremot helt själv. Du kontaktar själv det elhandelsbolag du vill anmäla dig till. På till exempel elskling.se kan du jämföra priser och avtal.

I de fall du inte gjort något aktivt val gällande elhandelsbolag kommer du automatiskt få ett så kallat anvisningsavtal hos elnätsleverantören som sällan eller aldrig gynnar privatekonomin. Ett bra val är ett aktivt val. 

 

Teckna avtal

 

Kalmar Energi (nytt fönster)

EON  (nytt fönster)

 

 

OBS!
Du som har individuell mätning av varmvatten och el ska inte teckna något avtal. Din förbrukning debiteras tillsammans med din hyra. 
Läs mer om individuell mätning (nytt fönster).  

 

Lista på adresser med individuell mätning (pdf, nytt fönster)